Vitamine D; wat doet het met je?

0 reacties

Krachttraining, de wereld heeft er genoeg. Mensen die hun spieren groter en sterker willen maken op elke mogelijke manier, ook als zij daarvoor dure supplementen moeten aanschaffen of een streng dieet moeten volgen.

Veel van deze sporters/bodybuilders vergeten dan de rest van de vitamine te slikken. De gemiddelde Nederlander heeft een te lage vitamine D spiegel. De gemiddelde nederlander heeft een waarde van 20 tot 40 nanomol, daar voedingswetenschappers stellen dat optimale waarde tussen 60 en 80 nanomol hoort te liggen.

Maar wat doet vitamine D nu eigenlijk?

Het lichaam

De huid van de mens kan uit zonlicht Vitamine D3 aanmaken, maar omdat we nog maar weinig buiten komen zijn we afhankelijk van voeding en/of supplementen.

Vitamine D helpt bij het herstellen van de spieren en stimuleert de ontwikkeling van spiercellen tot spiervezels. Ook remt het spierafbraak.

Wanneer onderzoekers mensen, met te weinig vitamine D in hun bloed, vitamine D geven worden hun snelle spiervezels groter en een beetje sterker.

Tot slot

Zit je dus veel binnen en ziet jouw huid weinig zonlicht, kan het dus geen kwaad om een beetje extra vitamine D tot je te nemen. Slapper zul je er niet van worden en als je er niet sterker van wordt, dan wel een stukje gezonder.

Indien u meer informatie wenst over voeding en vitamines rondom fitness en krachttraining, neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje op de site van diamondtraining.nl.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets