Hulpmiddelen: Oefeningen met de kettlebell en medicijnbal

0 reacties

Oefeningen met de kettlebell en medicijnbal zijn niet nieuw maar veel sporters slaan deze hulpmiddelen over tijdens het sporten. Wat is een kettlebell nu precies en wat kun je met een medicijnbal doen?

Kettlebell

Kettlebell oefeningen maken gebruik van kettlebells; een ijzeren voorwerp met een ronde vorm en een handgreep aan de bovenkant. De kettlebells kunnen op meerdere manieren gebruikt worden. Ze kunnen bijdragen aan een fullbody training maar er kunnen ook isolatie oefeningen mee gedaan worden. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. De kettlebells zijn geschikt voor mannen en vrouwen. Beginners kunnen er mee trainen maar ook vergevorderde sporters.

Kettlebells zijn verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten. Het gewicht loopt van 2 kilo tot zoveel als 100 kilo. Bij een sportschool zijn doorgaans kettlebells met verschillende gewichten beschikbaar. Het wordt daardoor mogelijk om vooruit te gaan in kracht. De kettlebell oefeningen worden gezien als compound oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij meerdere spiergroepen gebruikt worden. Kettlebell oefeningen hebben verschillende gezondheidsvoordelen bij een correcte uitvoering. De Kettlebell oefeningen richten zich met name op het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden, flexibiliteit, coördinatie en balans. De oefeningen dragen daarnaast bij aan de explosiviteit en het versterken van de core spieren.

Medicijnbal

Medicijnbal oefeningen maken gebruik van een medicijnbal; een zware bal van 1 tot circa 12 kilo met een diameter van zo’n 30 tot 35 centimeter. De oefeningen die ermee gedaan kunnen worden kunnen het gehele lichaam trainen. Met de medicijnbal kan vrijwel iedere spiergroep getraind worden. Oefeningen met de medicijnbal zijn geschikt voor mannen en vrouwen van elke leeftijd.

Medicijnballen zijn te koop in verschillende maten en gewichten. Het gewicht loopt van 2 kilo tot zoveel als 12 kilo. Bij een sportschool zijn de medicijnballen meestal met verschillende gewichten beschikbaar. Het wordt daardoor mogelijk om vooruit te gaan in kracht. Medicijnbal oefeningen bieden veel gezondheidsvoordelen bij een correcte uitvoering. De medicijnbal oefeningen richten zich met name op het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden, flexibiliteit, coördinatie en balans. De oefeningen met de medicijnbal zijn goed voor de gewrichten en het uithoudingsvermogen. De core spieren worden veel gebruikt bij medicijnbal oefeningen.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets