Review: Nike Free RN

0 comments

De Nike Free running schoen is ontwikkelt voor de hardloper die niks aan zijn voeten wilt. Zo licht, zo vrij mogelijk gemaakt en komt het dichtst in de buurt van barefoot running.

Elastiek

In de hak en achterkant van de schoen is gebruik gemaakt van elastiek wat het iets steviger maakt.

De rest van de schoen is elastiekvrij om een zo natuurlijk mogelijke tred te behouden.

Zachte Demping

Het foam in de middenzool maakt een zachte demping mogelijk gedurende de hele sessie.

De middelzool is zo ontworpen dat de krachten verdeeld worden over de gehele schoen, wat het een zachte en aangename ervaring met zich meebrengt.

Tri-star

Het nieuwe tri-star van Nike is zo ontworpen dat de middenzool kan uitzetten in meerdere richtingen.

De hak volgt de vorm van de voet en dit zorgt voor een natuurlijker contact.

Eigen bevinding

Ik heb vijf kilometer hardgelopen met deze schoen om zelf te oordelen over de schoen. Het elastiek in de hak beviel mij heel erg omdat het net dat extra ondersteuning geeft van een stugge hardloopschoen.

De schoen ademt heel goed en is verder erg flexibel wat het voor mij een perfecte schoen maakt, het lopen voelt heel natuurlijk en al na een paar meter had ik niet door dat ik ze aanhad.

De schoen is niet gemaakt om een marathon mee te lopen, maar korte hardloopafstanden als 5 en 10 kilometer zijn er erg goed op te doen.

75

Comfort

90%

Marathon

40%

5K t/m 10K

90%

75

Samengevat

Heerlijk zachte schoen met een heel direct contact met de grond. Loopt erg fijn en heeft mijn prestaties op de 5 en 10 kilometer aanzienlijk verbeterd.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets