Review: Snowboard DC PLY 156

0 comments

De afgelopen dagen heb ik de DC PLY 156 getest en met veel plezier.
Dit moet echt één van mijn favoriete plankjes zijn. De 156 is perfect om met mijn 193cm lange lichaam zowel hard over de piste te gaan als in het park.

Zelf verblijf ik graag in het funpark, maar voor deze review ben ik ook nog even een stukje offpiste gegaan en uiteraard keihard over de piste naar beneden gegaan om uit te vinden of deze allround freestyle plank ook stabiel blijft op hoge snelheden.

Piste

Op de normale piste gedroeg het snowboard zich formidabel en kon ik alles er mee doen wat ik wilde. Flexibel genoeg om mee te jibben en te spelen op de piste, maar stijf genoeg om met hoge snelheden stabiel te blijven waardoor je controle houdt over het board.

Offpiste

Offpiste is deze plank eigenlijk niet op gericht maar met enige inspanning is dit zeker goed te doen. De plank is niet set-back ingesteld en blijft iets moeilijker drijven op de mooie ongeprepareerde afdalingen. Maar ook hier kan je prima mee offpiste en die lekkere zachte “heet mes door boter” bochten maken.

Funpark

In het funpark komt de PLY echt tot zijn recht. Zoals ik al eerder zei ben ik een groot fan van het funpark en doe ik graag truukjes op rails- en schanzen. Daarom heb ik in het funpark echt alles gevraagd van het board. De CAMBER CORE van DC geeft je het gevoel, de pop van een volwaardig camberboard en blijft vergevingsgezind zoals een rocker base.

Allereerst ben ik wat gaan springen, en op de kleinere schansen en de medium-line heb ik geen problemen gehad. Het board bleef stabiel en zowel bij backside als frontside bochten of spins reageerde het board alsof het een camber was, maar behandeld jou alsof de base een rocker is en word ik bij een foutje niet direct afgestraft. Na een tijdje springen ben ik de pro-line gaan springen en in het begin moest ik vertrouwen vinden in het board maar ook hier met de hoge snelheden was het geen probleem om controle te houden.

Op de rails kwam de CAMBER CORE technologie echt naar voren, het board blijft vergevingsgezind en straft je niet gelijk af, dankzij de medium flexibiliteit is het maken van presses erg gemakkelijk en kan je goed je tricks verbeteren.

Specificaties

Type: All Mountain/Freestyle
Shape: Twin
Camber: Camber
Flex: Medium
Core: Stratus
Base: Sintered
Stance: Centered

90

Offpiste

65%

piste

80%

Funpark

78%

90

Samengevat

Absoluut één van mijn favoriete plankjes, speels boardje op de piste en een ware bikkel in het park.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets