Dit zijn handige accessoires voor bij het hardlopen

0 reacties

De sport hardlopen is heel toegankelijk. Je hoeft je alleen maar aan te kleden en je schoenen aan te trekken voordat je de deur uit kunt. Maar om je veiligheid tijdens het hardlopen te waarborgen, moet je wel een paar verschillende uitrustingen meenemen. Zoals voldoende verlichting als het nacht is of water om te drinken zodat je niet uitgedroogd raakt. Hardlopen bij extreme temperaturen kan het nodig maken dat je extra voorzorgsmaatregelen neemt om jezelf te beschermen, zoals door het dragen van handschoenen, een muts of een pet.

Hardloopzonnebril

Gaan hardlopen terwijl we met onze ogen moeten knijpen of het risico lopen vliegen in onze ogen te krijgen, is geen ideale situatie. Deze Julbo zonnebrillen bieden in dit geval de ideale uitkomst. De winter is een andere tijd van het jaar waarin een hardloopzonnebril goed van pas komt. Hardloopzonnebrillen zijn natuurlijk een uitstekend antwoord, maar ze moeten wel tegen transpiratie kunnen als je van plan bent ze tijdens oefeningen te gebruiken. 

Verlichting tijdens het lopen

Tijdens de herfst- en wintermaanden kun je er niet omheen dat je in het donker moet hardlopen. Kies in dit geval voor hardloopverlichting waarmee je je kunt onderscheiden van de andere bestuurders op de weg, terwijl je ook kunt garanderen dat je voldoende zicht hebt op het pad voor je. Je zult in het donker kunnen blijven joggen als je het op deze manier doet.

Muziek tijdens het hardlopen

Je kunt je smartphone of bijvoorbeeld een mp3-speler gebruiken om je trainingsroutine bij te houden terwijl je hardloopmuziek aan het luisteren bent. Je let tijdens het joggen op de aanwijzingen die de muziek geeft. Je hoeft echter niet de hele tijd dat je rent naar muziek te luisteren; het geluid van de wind, het geluid van je eigen ademhaling, het geluid van je eigen voetstappen of zelfs gewoon het geluid van niets kan heel plezierig zijn. Luisteren naar muziek die niet te hard staat is de strategie die je goed van pas komt tijdens langeafstandslopen. Liedjes die kort en vrolijk zijn, kun je het beste luisteren tijdens de snelheidstraining. Een ander advies is om nooit met muziek te lopen als er veel mensen in de buurt zijn en om voortdurend uit te kijken naar alles wat je overvalt. 

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets