Dubbel pech voor hockeyers uit Amsterdam

0 reacties

Het was een druk weekend in het Wagener stadion, de mannen en vrouwen van Amsterdam konden beide landskampioen worden. Dit is hoe het weekend van de Amsterdamse hockeyclub is verlopen.

Dames

Eerste finalewedstrijd
De Dames van Amsterdam, waar hockeyster Ellen Hoog in speelt, moest het in de finale van het landskampioenschap opnemen tegen Den Bosch. De eerste wedstrijd werd in Den Bosch gespeeld en verloren de Amsterdamse brigade met 1 – 0 dat betekende natuurlijk direct dat de dames er op zaterdag gewonnen moet worden om een 3de en beslissende wedstrijd af te dwingen.

Tweede finale wedstrijd
Ook in de tweede finalepot was Den Bosch te sterk voor de dames van AH/BC en won de pot met 1 – 0, met deze tweede overwinnen wist Den Bosch zich voor de tweede keer op rij uit te roepen tot landskampioen.

Heren

Eerste finalewedstrijd
Ook de heren van Amsterdam konden dit weekend landskampioen worden, hun stond een zware wedstrijd te wachten tegen Oranje-Zwart.
De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Amsterdammers in de uitwedstrijd in Brabant met 1 – 2. Dankzij de overwinning in de eerste finalewedstrijd konden de heren van AHBC al op zaterdag kampioen worden door een overwinning te boeken op Oranje-Zwart.

Tweede finalepot
In de tweede finalepot had Amsterdam maar één doel voor ogen en dat was winnen van Oranje-Zwart om zo landskampioen te worden. In de thuiswedstrijd namen de Amsterdammers een voorsprong van 2-0 en leek het alsof de heren de wedstrijd zouden winnen. Maar in een spannende en sterke tweede helft van Oranje-Zwart wisten zij het niet veilig te stellen en verloren uiteindelijk met 3 – 2.

Derde en beslissende finalepot
Doordat de 2de finalewedstrijd gewonnen werd door de Brabanders dwongen de ploeg van Oranje-Zwart een derde en beslissende wedstrijd af. In de derde wedstrijd kwam Oranje-Zwart al snel op voorsprong door strafcornerspecialist Mink van der Weerden die tweemaal tot scoren wist te komen. Amsterdam kwam nog op een 2-1. Nadat Mirco Pruyser een strafbal miste maakte Bob de Voogd de 3 – 1. Amsterdam maakte nog wel de 2 – 3 maar wist niet meer op een gelijk spel te komen.

Oranje-Zwart landskampioen en zowel de Amsterdamse dames als heren grijpen naast het kampioenschap.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Super Bowl 2017

24 Jan 2017

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets