Ajax onderuit in de Vijverberg

0 reacties
Abe Lenstra

De ploeg van Frank de Boer stond er goed voor in de laatste wedstrijd van de eredivisie.
Ajax moest in de laatste wedstrijd spelen tegen FC De Graafschap en met een overwinning zouden zij vrijwel zeker zijn van het kampioenschap. Met een gelijk aantal punten met PSV maar een hoger doelsaldo begon de ontknoping van de eredivisie. PSV speelde hun laatste wedstrijd uit tegen PEC Zwolle en moest hier winnen om kans te maken op het kampioenschap.

De ontknoping

FC Graafschap – Ajax:
1430 klonk het startsignaal in de Vijverberg, het beloofde een mooie middag te worden voor Ajax die enkel nog moest winnen bij De Graafschap. In de eerste helft maakte Ajax 0 – 1 en wisten zij de voorsprong te pakken. Met deze eindstand zou de club uit Amsterdam kampioen zijn maar het noodlot sloeg toe, De Graafschap maakte in de 2de helft de 1 – 1 en overal in Nederland ging het los. Ajax moest minimaal één keer scoren om het kampioenschap te winnen.

Ajax slaagde er niet in om nog een keer te scoren en door dit punten verlies eindigt de club uit Amsterdam op de tweede plek in de eredivisie. PSV wordt op spectaculaire wijze kampioen.

PEC – PSV:
PSV moest winnen en dat deden zij. Met een eindstand van 1 – 3 na 93 minuten voetbal moesten ze enkel nog wachten op de uitslag uit de Vijverberg. Ajax die 5 minuten extra tijd kregen hadden nog 2 minuten om tot scoren te komen. Maar na een intense 2 minuten wachten floot scheidsrechter Bjorn Kuipers het laatst in de spannende ontknoping. PSV is Kampioen van de Eredivisie, de spelers en supporters ontploffen in Zwolle en het feest kan beginnen.

Eindstand eredivisie:

Eerste plek: PSV
Tweede plek: Ajax
Derde plek: Feyenoord.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Super Bowl 2017

24 Jan 2017

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets