Beginnen met golfen, hoe doe ik dat?

0 reacties

Het lekkere zomerse weer komt er aan en het golf seizoen begint weer, maar waar moet ik beginnnen om te golfen. Bij het golfen zijn veel regels verbonden, zo moet je je handicap 54 hebben om te golfen op de grote baan.

Wat betekend Handicap 54

Handicap 54 is eigenlijk hetzelfde als het Golf Vaardigheidsbewijs (GVB) en hier mag je op de meeste banen in Nederland golfen. Het Handicap bewijs is gemakkelijk te halen en doe je terwijl je al aan het golfen bent.

Eisen Handicap 54

Gemiddeld niet meer dan 3 extra slagen per hole.
Behalen van het golfregelexamen.

Het behalen van het golfregelexamen die je op de golfclub waar je oefent, je kunt vaak kiezen om lessen te volgen op de club of je doet de zelfstudie. Wanneer je genoeg gestudeerd hebt doe je het examen met als doel om te slagen.

Als je bent geslaagd heb je baanpermissie en mag je de op de baan oefenen en “handicap scorekaarten” gaan lopen om je handicap 54 te behalen. Wanneer je een scorekaart gaat lopen, moet deze geteld worden door een ervaren golfer en worden afgetekend. Wanneer je het niveau van handicap 54 of lager één keer hebt gespeeld zal de club een handicap-pasje aanvragen bij de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Met dit pasje kan je op de meeste banen van Nederland lopen.

Op sommige golfbanen vragen ze om een lagere handicap, vaak heeft dit te maken met de moeilijkheidsgraad of de ligging van de golfbaan.

Tijd

Het behalen van handicap 54 doe je ongeveer in 10 lessen en 30 uur oefenen.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Super Bowl 2017

24 Jan 2017

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets