Zwisterland door in EK voetbal

0 reacties

Zwitserland heeft zich geplaatst voor de achtste finales met een gelijkspel tegen de poulewinnaar Frankrijk. De wedstrijd eindigde in een 0 – 0. Albanië is derde in de poule geworden na een 0 – 1 overwinning op Roemenië.

Punten Poule a

  • Frankrijk: 7
  • Zwitserland: 5
  • Albanië: 3
  • Roemenië: 1

Met deze uitslag in Poule A mag Frankrijk zich groepswinnaar noemen en Albanië moet nog even afwachten wat de andere poules doen. De vier beste landen die op de derde plek eindigen gaan namelijk ook door naar de achtste finales.

Zwitserland – Frankrijk

Zowel Zwitserland als Frankrijk waren niet van plan de wedstrijd uit te spelen op een gelijkspel, maar veel kansen waren er ook niet in de wedstrijd. De eerste echte kans in de wedstrijd kwam voor Zwitserland, na matig uitverdedigen van de Fransen kon Zwitserland de bal er in tikken. Keeper Hugo Lloris stak hier echter een stokje voor.

Frankrijk was daarna vooral de sterkere ploeg, Paul Pogba kwam drie keer dicht bij de 1 – 0 maar hij trof zowel de lat en anders de Zwitserse keeper Yann Sommer.

Bij de Zwitserse ploeg zijn er in de wedstrijd drie shirts kapot gegaan die verwisseld moesten worden en kregen de spelers te maken met een lekke bal.

Roemenië – Albanië

In de wedstrijd tussen de nummer drie en vier waren het de Roemenen die aan het begin van de wedstrijd de betere ploeg waren. Maar het was Albanië die vlak voor rust de 0 – 1 maakten. Op aangeven van Ledian Memushaj wist Sadiku de bal in het goal te koppen.

Gelijk aan het begin van de tweede helft wist Roemenië te ontkomen aan de 0 – 2 na een counter van Albanië. De wedstrijd eindigde in een 0 – 1 voor Albanië die zich als derde plaatst in Poule A. Hierdoor maakt Albanië nog kans om door te gaan naar de achtste finales.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Super Bowl 2017

24 Jan 2017

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets