Vijf tips om jezelf aan je training te houden

0 reacties
Training

Iedereen kent het dilemma wel, het beginnen met sporten is het lastigste wat er is. Zelfs als je moet studeren en geen zin heb, kan je jezelf vaak niet aanzetten om te gaan hardlopen. 1 januari en iedereen gaat naar de sportschool maar hoeveel mensen houden zich ook aan zijn/haar goede voornemen? Hieronder een vijftal tips om jou te helpen je aan je training te houden.

Zorg voor een persoonlijk schema

Met een persoonlijk sportschema heb je iedere training een doel, of dit nou voor cardio is of voor kracht. Een schema kan je zien als een afspraak aan jezelf. Je schema is aangepast aan je doel die je wilt behalen. Werk iedere training je volledige schema af en werk deze bij als je nieuwe records of gewichten hebt behaald in je training. Zo kan je jezelf motiveren met je vorderingen

Zet je training in je agenda met een motiverende spreuk

Filmpjes met inspirerende teksten en spreuken. Het kan enorm motiverend werken om jezelf te herinneren aan je training en waarvoor je het doet. Uiteindelijk sport je voor jezelf en niet voor een ander. Jezelf teleurstelling is het laatste wat je wilt doen, dus als je ook maar de kleinste ingeving hebt om niet te gaan trainen zeg dan tegen jezelf dat je moet. Het gevoel na een training is het lekkerste fitste gevoel die er is.
*you can’t climb the ladder of success with your hands in your pocket*

Doe je workout samen met iemand anders

Samen trainen werkt onwijs motiverend voor veel mensen, je wilt namelijk niet falen. Zelfs al is het je laatste energie voor je laatste set pull-ups, als je maatje 15 pull-ups heeft gedaan wil je zelf ook laten zien wat je in je hebt. Motiveer elkaar om tot het gaatje te gaan. Het is alleen falen als je tegen jezelf liegt. Ga tot het gaatje, als je 9 pull-ups gedaan hebt en je hebt nauwelijks energie om de tiende te doen, doe er dan alles aan om zo ver mogelijk te komen. Het is pas falen als je opgeeft.

Doe je work out met muziek op

Muziek van de sportschool is vaak niet waar je op zit te wachten, neem je eigen muziek mee en train daar mee. Muziek heeft een motiverende invloed op mensen. Ben je fan van Celine Dion en motiveert jou dat om te gaan sporten luister dat dan tijdens je work out. Ben je iemand die van een lekker snel nummer houdt zet dan dit soort muziek aan. Er zijn op internet vele playlisten van andere sporters te vinden die je kan gebruiken.

Hou de vooruitgang niet alleen bij op je schema

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een lange tijd op dezelfde gewichten of conditie blijft hangen, laat dit niet demotiverend werken. Doe je het om af te vallen, weeg dan wekelijks op hetzelfde moment en op een vaste dag. Misschien ben je wel afgevallen maar niet sterker geworden, je doelen gaan nog steeds vooruit. Meet jezelf op, als je in gewicht hetzelfde blijft, hoeft dit niet gelijk te betekenen dat je iets verkeerd doet. Misschien ben je wel vijf centimeter afgevallen maar ziet alleen je weegschaal het niet.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets