De Invictus Games en haar glorie

0 reacties

Wat zijn de Invictus Games
De invictus games is een internationaal sport evenement voor gewonde soldaten of veteranen die gewond zijn geraakt tijdens hun dienst. Prins Harry vind dat deze mensen niet genoeg erkenning krijgen voor hun werk en heeft daarom besloten dit evenement te organiseren.

Het ontstaan van de Invictus Games

Prins Harry was geïnspireerd door de bestaande “Warrior games” in Amerika in 2013 en zag daar hoe het de “gewonde” soldaten psychisch, fysiologisch en sociaal aspect hielp met revalideren. Prins Harrie wilde een internationale versie van dit evenement naar Engeland halen. Het woord “Invictus” betekend “god van de overwinning“, het omarmt de vechtlust van de gewonde soldaten en laat zien wat zij kunnen na het opgelopen letsel.

De eerste spelen

De inauguratie van de eerste “Invictus games” werd gehouden in september 2014 in het Olympische Park van Londen. Met meer dan 400 deelnemers uit 13 landen werden deze spelen gehouden op vijf verschillende locaties.

Deelnemende landen

 • Afghanistan, Australië, Canada, Denemarken, Estland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Italië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Engeland en Amerika.
 • Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

  Plaats een reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

  Volg ons!

  LAATSTE BERICHTEN

  5 Voordelen van wellness-apps
  27 Nov 20230 reacties
  4 Voordelen van compressiekousen
  27 Nov 20230 reacties

  LAATSTE TWEETS

  Lees alle tweets