Vijf leuke wateractiviteiten

0 reacties

Sporten kan je doen op vele verschillende manieren, in het water of op het vaste land. Hieronder heb ik vijf leuke activiteiten gezet die jij deze zomer zou gaan kunnen doen. Vergeet de saaie schoolslag in het zwembad of dezelfde 25 meter die jij misschien wel 40 keer heen en weer zwemt. Met deze activiteiten hoef jij je niet te vervelen deze zomer.

Stand up Peddelen

Stand up peddel
Het stand up peddling is in korte tijd razend populair geworden. Het standup peddling (suppen) wordt gedaan op een surfplank waar je in plaats van je armen gebruikt een peddel. Je staat op een groot surfboard en door middel van een peddel te gebruiken kan je jezelf voort bewegen.

Suppen is een heerlijke workout en vergt een hoop balans, heerlijk om in de zomer op een meer te doen of aan het strand. Je traint hier zowel de conditie als kracht mee en kan vrijwel overal waar water is uitgevoerd worden.

2: Waterskiën- en/of wakeboarden

waterskie
Leuk voor zowel een dagje uit of om er echt jouw sport van te maken. Waterskieën en wakeboarden is erg intensief en zwaar. Hier train je zowel kracht, balans en conditie mee. Nederland telt vele kabelbanen waar je kan waterskieën en wakeboarden. Ga je voor de eerste keer naar een kabelbaan, dan zal het personeel bij de kabel jou helpen met beginnen en jou staand het water opsturen.

Leuk om met de familie een dagje uit te gaan of om vaker te doen in de zomer.

3: Kano varen

Kano
Kano varen is het voortbewegen in het water in een kano door middel van een peddel. Dit kan je zo intensief maken als je zelf wilt. Met mooi weer of tijdens het kamperen kan je perfect met de kinderen of alleen op pad en genieten op het water. Wil je er meer een workout van maken, kan je een tocht uitzetten en tegen jezelf zeggen om het binnen een bepaalde tijd te halen. Jezelf uitdagen is dan ook de beste manier om te trainen. Kanovaren is zowel goed voor je algemene uithoudingsvermogen als kracht.

4: Waterfietsen

waterfiets
Waterfietsen wordt voornamelijk recreatief gedaan, maar dat maakt het niet minder leuk om in de zomer te gaan doen. In veel steden hebben ze waterfietsen en kan je deze huren. Het is leuk voor zowel jong als oud, het is een goede manier om te ontspannen en om de stad vanuit een andere hoek te bekijken. Waterfietsen is niet heel zwaar, maar dat maakt het niet minder leuk om te doen.

5: Aquarobics

Aquarobics bestaat al een lange tijd en veel zwembaden geven ook aquarobics trainingen. Aquarobics is bewegen op muziek terwijl je in het water bent. Je staat hierbij tot je heup in het water en op zwingende muziek zal je oefeningen doen die de instructeur of leraar voordoet. Aquarobics is leuk om te doen en erg goed om je algemene uithoudingsvermogen op niveau te houden.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets