Supboardtips

0 reacties

Als je onlangs nog naar het strand bent geweest, dan heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het water vol zit met mensen op stand up paddle boards. Voor degenen die helemaal nog nooit van deze groeiende watersport hebben gehoord, het kan interessant zijn om het eens te proberen omdat het een beetje makkelijker is dan surfen. En het ziet eruit alsof je er veel plezier van hebt toch? Niet te vergeten, je kunt gebruik maken van je SUP (dus geen subboard) voor zowel surfen als peddelen. Voordat je het water op gaat met een gehuurd board of je eigen spullen, lees de onderstaande stand up paddle boarding tips die je zullen helpen om nog meer plezier op het water te hebben.

1. Het draait allemaal om het naar voren kijken. Het is natuurlijk voor beginners om naar hun voeten te kijken in plaats van naar de horizon. Ik begrijp het – je ziet dat het water over je voeten rolt en begint in paniek te raken omdat je bang bent van je board te vallen. Maar het ligt juist anders. Voor een betere stabiliteit moet je vooruit kijken in plaats van naar beneden. Houd die ogen naar beneden en je zal zeker vallen. Door naar de horizon te blijven kijken en het focussen op een rechte houding heb je meer stabiliteit en hoef je je geen zorgen te maken over het vallen van je board.

2. Je bent een koord voor je board. Vallen van je board gebeurt van tijd tot tijd, vooral als je in sterken golven suppt. En als dat zo is moet je vastgebonden zijn aan je board voor de veiligheid. Waarom? De golven en stroming kunnen het board van je af laten waardoor je een eind zou moeten zwemmen om er weer bij te komen. Hierdoor word je snel moet en kunnen er veiligheidsproblemen ontstaan. Plus, als de golven echt hard zijn dan helpt het board je om weer aan de oppervlakte te komen. Het gebruik van een koord voor je board is zeker belangrijker dan het gebruiken van een peddel. Neem altijd een peddel die drijft, zodat je je druk kunt maken over het vinden van je peddel nadat je weerd op je board staat.

3. Het ontwikkelen van sterke kernspieren voor een krachtige peddelslag. Als je aan het peddelen bent op je SUP is het belangrijk om dit te doen vanuit je kern en niet alleen te vertrouwen op je armspieren. Op deze manier krijg je veel kracht met je slagen zonder jezelf uit te putten. Als je kernspieren niet sterk zijn, moet je vertrouwen op je armen en je zal zeker sneller vermoeid zijn. En dat is geen pretje. Om sterker te worden stel ik voor om elke dag ook aan SUP yoga te doen.

4. Houd de peddel op de juiste manier vaste. Hoewel het in het begin niet logisch lijkt moet u de peddel vasthouden met kromming naar achteren. Dit zorgt ervoor dat je snel en met minder inspanning door het water glijdt. En als je aan de linkerkant peddelt zal je rechterhand op de top van de handgreep rusten. En vice versa voor peddelen aan de rechterkant.

5. Blijf veilig in de wind. Als je op je board staat kan de wind op elk moment wijzigen. En omdat je staat werkt je lichaam werkt in principe net als een zeil en dat betekent dat je kunt drijven naar gebieden waar je niet wilt zijn. Als je merkt dat de wind een probleem voor je wordt, ga dan zitten op je SUP (met de peddel onder je lichaam) en gebruik je handen om te peddelen zoals je op een surfplank zou doen. Dit zal je helpen veilig te blijven wanneer er vervolgens een ongunstige wind opzet.

6. Geef jezelf voldoende ruimte. Wanneer je aan het leren bent om te suppen is het verleidelijk om te peddelen naar een plek waar andere suppers staan. Doe dit niet. Je moet jezelf voldoende ruimte te geven om rond te peddelen en te vallen zonder je pijn te doen of anderen pijn te doen. Als je het suppen eenmaal onder de knie krijgt zult je beter in staat zijn om te meten hoe dicht je bij andere peddelaars en surfers kunt komen.

7. Weet hoe je moet vallen. Je zou doodsbang kunnen worden van alleen al de gedachte, maar van je board vallen is onvermijdelijk. Accepteer dit feit nu en leer hoe je het beste kunt vallen, zodat je niet gewond raakt wanneer dit gebeurt. Je moet ervoor zorgen dat je van het board weg valt, omdat het board hard is en kan je pijn doen als je met je hoofd erop valt of op de vinnen. Tuurlijk, als je met een opblaasbaar stand up paddle board supt zal het minder hard zijn, maar je zult het nog steeds niet prettig vinden om hier op te vallen. Omdat je moet met behulp van een koord aan je SUP bent bevestigd is het niet erg om ervan weg te vallen.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets