RedBull Air Race

0 reacties

De RedBull Air Race, een spektakel voor zowel jong als oud. In dit geweldige evenement moeten stuntpiloten een parcours afleggen van 5 á 6 km lang. Binnen dit parcours moeten de piloten met hun vliegtuig verschillende manoeuvres laten zien.

In deze gave wedstrijd laten de piloten hun kunsten zien, zo moeten zij loopings maken, 90 graden bochten laten zien en tegelijkertijd ook nog door verschillende soorten poorten heen vliegen.

Parcours en regels

Het parcours wat de piloten moeten afleggen ligt tussen de 5 á 6 km en moeten de piloten met hun vliegtuig door verschillende poorten vliegen met hoge snelheden en laag bij de grond vliegen. De poorten zijn tussen de 10 en 15 meter breed met een hoogte van ongeveer 25 meter.

Regels

Aan een spektakel als dit zitten natuurlijk ook een aantal regels, zo mag een vliegtuig niet breder zijn dan 7.6 meter met een topsnelheid die tussen 206 en 426 km/uur ligt. Als een piloot een pylon raakt betekend het dat er 3 seconden bijkomen bij zijn eindtijd. De piloten mogen niet lager dan 15 meter boven de grond vliegen en krijgen strafseconden als zij over de poorten heen vliegen.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets