De X Games en haar charmes

0 reacties

De X Games is een jaarlijks evenement in de extreme sporten. Het wordt georganiseerd door de Amerikaanse Sportzender “ESPN” die de nadruk leggen op extreme sporten.

De eerste games

De eerste xgames werden gehouden in 1955, Newport, Rhode Island.

Innovatie

Op de xgames wordt de lat regelmatig hoger gelegd door de atleten. Zo doen de deelnemers elk jaar weer moeilijkere en nieuwe truukjes die nog nooit eerder gedaan zijn in competitie.

  • Tony hawk – 900 – Skateboarden
  • Travis Pastrana – Dubbel backflip – Freestyle motorcross
  • Healtj Frisby – Frontflip – Sneeuwscooter
  • Torstein Horgmo – Driedubbele salto – freestyle snowboarden

Winter editie

In 1997 werden voor het eerst de Winter X-Games geintroduceerd, er kwamen zo’n 38.000 bezoekers af op de eerste winter editie. De eerste editie werd gehouden in skigebied “Big Bear Lake, California. De winter editie vindt meestal plaats in Januari of Februari.

Funfact

De X Games is een milieu vriendelijk evenement, daarom maakt de organisatie alleen gebruik van biologische brandstof voor de voertuigen en organiseren zij recycle campagnes.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets