Getting ready for summer!

0 reacties

Getting ready for summer!

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor goede voornemens! In januari begint men vaak massaal met sporten, gezond eten en andere goede voornemens nastreven. Dit komt enerzijds natuurlijk door de feestdagen vol etentjes die net achter de rug zijn. Anderzijds gaat men na de feestdagen weer toewerken naar de zomer, die uitdaging voor het creëren van een summerbody wordt weer aangegaan! Hieronder een aantal tips om naar de zomer toe te werken:

  • Gemotiveerd blijven
  • Afwisseling, zowel in voeding als in sport
  • Hulp bij het behalen van je doelen
  • Drinken, drinken & nog meer drinken
  • Voldoende rust

Stel meetbare doelen, zodat je regelmatig kunt evalueren hoe je ervoor staat. Wanneer je geen doelen stelt is het lastig om resultaat te zien. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een foto maken voordat je begint, zo kun je regelmatig terugkijken op deze foto en heb je een duidelijk startpunt. Streef uiteraard wel naar een realistisch doel, wanneer je doel niet realistisch is wordt het lastiger om gemotiveerd te blijven. Dít omdat het waarschijnlijk bijna niet mogelijk is om je doel te behalen.

Zorg voor voldoende afwisseling qua voeding en qua sportieve activiteiten. Alsmaar hetzelfde eten werkt niet motiverend. Daarnaast is dat ook niet per se gezond. Afwisseling in voeding is erg van belang om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Vind je het lastig om helemaal alleen de motivatie te vinden en je doelen te behalen? Ga aan de slag met een personal trainer. Een personal trainer helpt je om je doelen meetbaar te maken, een persoonlijk trainingsprogramma op te stellen én natuurlijk samen met jou te trainen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Personal Trainer Utrecht. Een gecertificeerd personal trainer, die samen met jou de strijd aan gaat om je doelen te behalen.

Vergeet niet veel te drinken! Daarmee bedoelen we natuurlijk voornamelijk water. In water zitten geen calorieën. Ten minste twee liter per water is van belang. Naast water kun je natuurlijk tussendoor ook kiezen voor een kopje koffie of thee.

Voldoende rust is ook erg van belang bij het creëren van een lichaam waarmee jij je prettig voelt. Wanneer je veel sport is het ook belangrijk om voldoende rust te pakken. Je spieren moeten rusten, maar sporten kosten ook gewoon enorm veel energie. Pak dan ook voldoende rust en slaap voldoende!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets