Het beste ontbijt voor een productieve dag?

0 reacties

 

Er wordt vaker gezegd dat hoe je de dag begint, dat is hoe je de rest van de dag door zult brengen. En zoals de meeste mensen doen, begin jij de dag vast ook met een goed ontbijt. Hierbij is het belangrijk dat je zorgt voor een gezond en goed ontbijt dat je de rest van de dag helpt. Toch zijn er veel mensen die slechte keuzes maken als het gaat om het ontbijt dat we eten. Wij geven daarom meer informatie over wat je het beste, of juist niet, in de ochtend kunt eten.

Houd het ontbijt niet alleen bij een ei, maar maak het diverser

Het is een standaard ontbijt, om ’s ochtends een eitje te bakken voor op een snee brood. Hoewel hier natuurlijk niks mis mee is, kun je het wel een stuk gezonder te maken door meer diversiteit aan te brengen. Bak naast het ei in dat geval ook wat champignons, tomaten en eventueel wat andere groenten. Dit is een heerlijke aanvulling voor een broodje ei, en tegelijkertijd krijg je direct aan het begin van de dag de voordelen binnen van verschillende groenten.

Let op suikers en andere ongezonde stoffen

Zeker wanneer het om het ontbijt gaat dan bestaat er nogal vaak veel onduidelijkheid. Zo denken veel mensen dat ze best gezond eten, maar in de praktijk blijkt dat lang niet altijd zo te zijn. Eet je bijvoorbeeld veel cornflakes of soortgelijke producten? Dan is het verstandig om te kijken naar de ingrediënten die erin zitten. Veel van deze producten bevatten namelijk erg veel suikers en stoffen die zijn toegevoegd, maar niet goed zijn voor je gezondheid. Lees meer over deze misleidende producten op FoodWatch.

Een gezond ontbijt

In het geval van de voorgaande situatie is het slimmer om te kiezen voor pure havermout of brinta. Op dit blog lees je de verschillen tussen brinta en havermout. Een groot voordeel aan een dergelijk ontbijt is dat je het gemakkelijk aan kunt vullen met allerlei andere ingrediënten. Gooi er bijvoorbeeld wat noten en zaden bij in of vul het aan met fruit.

Bij dit ontbijt kun je ook nog wat poeders toevoegen om het nog een kleine boost te geven van gezonde voedingsstoffen. Denk aan een theelepel maca poeder, wat bijenpollen cacao nibs of andere superfoods die je bij huis hebt liggen. Je kunt natuurlijk ook een schaaltje havermout nemen naast je ontbijt met ei om het op deze manier diverser te maken.

Je zult merken dat wanneer je elke dag op een goede manier begint met de juiste en rijke voedingsstoffen in je ontbijt en dat je er een stuk energieker van zult worden.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets