De Champions League finale 2016

0 reacties

De Champions League finale die gespeeld werd door Atletico Madrid tegen Real Madrid moet uiteindelijk worden besloten door het nemen van penalty’s. De wedstrijd tussen Zidane (Real Madrid) en Simeone (Atletico Madrid) was een waardige strijd. Zidane die de Champions League al eerder wist te winnen als speler tegen Simeone die dit nog niet gelukt was.

Verloop

Het was een wedstrijd waar veel gebeurde, Real Madrid kan in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een vrije trap van Kroos, werd doorgekopt door Bale en daar kwam een buitenspel goal uit van Sergio Ramos. In de 45ste minuut kreeg Atletico Madrid een penalty van de Engelse scheidsrechter door een overtreding van Pepe in het zestien meter gebied op Torres. Griezman legt aan van elf meter om te schieten en schiet deze bal op de lat. Na een moeizame en lange tweede helft was het overduidelijk dat Real Madrid de wedstrijd wilde winnen. Pepe kwam in botsing met Felipe Luis en bleef liggen maar de scheidsrechter zag ook dat het om toneelspel ging. In de 79ste minuut maakt Atletico Madrid 1-1 door een schitterende voorzet van Juanfran op Carasco. Real Madrid kwam niet meer tot een scoren en de verlenging was een feit.

Verlenging

Real Madrid zou het zwaar krijgen in de verlenging, Zidane heeft in de reguliere speeltijd drie wissels gebruikt en Simeone maar één. Het was overduidelijk dat de spelers van Real Madrid het zwaar hadden, de ene na de andere speler kampte met kramp en vermoeidheid. Atletico kwam niet tot een scoren en Ramos ontkomt nipt aan een rode kaart na een opzettelijke overtreding op de knie van de tegenstander.

Penalty’s

Er is getost en Real Madrid mag als eerste aanleggen om de strafschoppenreeks te nemen. De penalty’s werden genomen aan de kant van de fans van Real Madrid. Het stond 4-3 in penalty’s en Juanfran legt aan om van elf meter te schieten, de speler raakt de bal niet lekker en schiet hem op de paal. Cristiano Ronaldo mocht als vijfde en laatste speler plaats nemen achter de bal om het beslissende punt te maken en dat deed hij. De bal ging hard links van de keeper het doel in, het leek erop dat Real Madrid hun huiswerk gedaan had, alle spelers schoten de bal links van keeper in de penaltyreeks. Real Madrid wint de Champions League van 2016.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Super Bowl 2017

24 Jan 2017

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets