Brexit op het Europees Kampioenschap 2016

0 reacties

Het is een brexit in het EK, Engeland weet niet te winnen van de vikingen uit IJsland. Engeland kwam weliswaar op een vroege voorsprong in de derde minuut maar het waren de IJslanders die met de winst mogen strijken.

Samengevat

Engeland kwam door een strafschop, die goed werd binnen geschoten door Wayne Rooney, op een vroege voorsprong. Sterling stond één op één met de keeper van IJsland en deze mistte volledig de bal en raakte de Engelse speler. Geen twijfel mogelijk of het was een strafschop. IJsland hield alleen niet op en antwoorde twee minuten later met de gelijkmaker die kwam van de bekende lange inworp van Gunnarsson werd verlengt met een kopbal en Sigurdsson schiet de bal in het net achter doelman Hart. In de achtiende minuut komt IJsland op voorsprong dankzij een goal van Sigthórsson, het is het eerste schot op goal van de voormalig spits van Ajax en AZ. De Engelsen werkten hard om de gelijkmaker te zoeken, maar kwamen niet verder dan een handvol kansen ondanks de 65% balbezit.

Tweede helft

Het eerste echte gevaarlijke moment in de tweede helft komt van IJsland, in de 55ste minuut een harde omhaal afgevuurd door Ragnar Sigurdsson, de bal gaat recht op de keeper af en Engeland komt met de schrik vrij. Met nog twintig minuten op de klok blijft Engeland proberen, maar de kansen zijn niet heel gevaarlijk. Schoten van afstand die geen gevaar vormen voor IJsland.

Het laatste fluitsignaal

Het laatste fluitsignaal klinkt en het stadion in Nice ontploft de IJslanders vieren feest en de Engelsen treuren om het verlies. Wat een pot, wat een wedstrijd, het elftal van IJsland viert feest met de meegereisde fans en kunnen het zelf misschien nog niet geloven. De club die Nederland uitschakelde in de kwalificaties staat in de kwartfinales en treft daar niemand minder dan gastland Frankrijk. Brexit EK2016

Leuk feitje

IJsland heeft evenveel inwoners als Leicester, de club die dit jaar kampioen werd in de Premier League.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Super Bowl 2017

24 Jan 2017

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets