Vierdaagse; Hoe train ik hiervoor?

0 reacties

Je gaat meedoen met de Nijmeegse Vierdaagse, maar hoe moet je daarvoor trainen?
Het is toch gewoon een stukje wandelen en dan ben ik na vier dagen toch klaar?
Fout!! Veel mensen denken vaak te makkelijk over deze zware 4 dagen. Hieronder kun je goed lezen hoe je op een leuke en goede manier jezelf kunt voorbereiden op deze zware wandeling.

Luisteren

Luisteren, Ik moet toch lopen?
Niks is inderdaad minder waar, maar luister goed naar je lichaam. Een blessure is namelijk makkelijk om aan te komen, maar een stuk moeilijker om weer vanaf te komen.
Luister daarom goed naar het eigen lichaam. Vertrouw je het niet, stop dan en ga langs de huisarts.

Warming up

Warming up, als ik toch aan het lopen ben word ik toch vanzelf warm?
Daar heb je wel gelijk in, maar wanneer je begint met lopen zijn de spieren nog koud en daarom gevoelig voor een blessures. Begin daarom in een rustig tempo tot de spieren goed warm zijn en voer dan het tempo op.

Gevarieerd tempo

Maar als ik sneller ga lopen, word ik toch snel moe?
Interval is een belangrijk aspect bij het trainen van de conditie, het is daarom goed om met regelmaat een stuk in een hoger tempo te lopen om vervolgens weer terug te vallen naar je normale tempo. Wanneer je dit regelmatig doet, zal je zien dat de conditie vooruit gaat. Muziek kan goed helpen bij het bepalen van het tempo, ben je moe stop dan niet met lopen maar verlaag je tempo.

Alleen of samen?

Dit doe ik al en is erg leuk.
Hartstikke fijn dat u een looppartner heeft, pas wel op dat je niet boven je eigen kunnen gaat lopen. Voor iedereen verschilt het limiet, als je looppartner in een hoger looptempo loopt en je kan het niet bijhouden ga dan langzamer lopen. Hiermee train je alsnog voor de vierdaagse en verminderd de kans op een blessure.

Planning

Planning, waarom een planning ik ben toch niet aan het werk?
Nou, stiekem ben je wel aan het werk. Het lichaam werkt hard op de energie aan te leveren om de afstanden te halen. Maak daarom een goede planning met ruimte voor fouten. Stel wekelijks bepaalde doelen die je wilt behalen. Op deze manier kan je goed naar je doel(en) toe werken.

Regen/sneeuw/hagel/zon

Waarom zou ik met slecht weer gaan trainen, daar heb ik geen zin in!
Het weer hebben we niet zelf in de hand, ga daarom met elk week naar buiten om te trainen. Mocht het weer tegenvallen ben je goed voorbereid.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets