Vet verbranden met sporten

0 reacties

Wil je maximaal van je gezondheid genieten? Optimaal aan het leven kunnen deelnemen? Als je lekker fit, vitaal, slank en gezond wil zijn, moet je zorgen dat je een gezond gewicht hebt voor je leeftijd en lengte.

Je BMI kan dat prima voor je in kaart brengen. Wijst je Body Mass Index (BMI) echter uit dat je op dit moment ongezond leeft? Dan is het tijd voor actie.

Vet verbranden met sporten kan voor jou de oplossing zijn.

Vet verbranden

Het idee achter vet verbranden is niet zo ingewikkeld. Het is eigenlijk heel erg simpel. Wanneer je zorgt dat je meer energie verbrandt dan dat je binnen krijgt, ben je al bezig met vet verbranden. In eerste instantie wordt de energie verbrand die je die dag binnen hebt gekregen, maar zodra die weg is, wordt je vetmassa aangepakt.

Hoe dat werkt?

Je lichaam heeft energie nodig om spieren te voeden. Die energie wordt uit je vetmassa gehaald als er geen andere energie voorradig is.

Sneller over op vet verbranding

Wil je dat je lichaam sneller over gaat tot het verbranden van vet? Dan is het zaak om te zorgen dat je minder energie binnen krijgt. Dat kan door eiwitrijke recepten te gaan eten. Doordat eiwitten zich niet als vetten opslaan, maar juist helpen om je spiermassa te herstellen, kun je in korte tijd heel veel gewicht verliezen.

Zorg dat je weinig suikers en koolhydraten binnenkrijgt om het vet nog sneller om te laten zetten in spiermassa.

Sporten die je helpen vet verbranden

De intensiviteit van een sport bepaalt in hoeverre je vet verbrand. Hoe intensiever, hoe beter. Een aantal sporten zal dan ook heel veel meer bijdragen aan het verbranden van vet.

Zo kan je met krachttraining al je spiergroepen benutten en zal je merken dat een goede sessie krachttraining nog vele uren lang door werkt en je vet letterlijk doet verbranden.

Ook hardlopen, fietsen en roeien zijn sporten waarbij je veel spieren verbruikt en heel veel conditie nodig hebt. Dat is dus erg goed en zal je helpen om goed af te vallen.

Conclusie

Gezonder leven en een gezondere BMI beginnen met het verbranden van vet. Voeding afstemmen op je beweging en sport hoort daar bij. Eet weinig suikers en koolhydraten om te voorkomen dat je vetmassa niet wordt aangeroerd.

Je zal merken dat je in korte tijd veel gewicht kan verliezen als je dit goed aanpakt.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

WAT IS EEN KALKNAGEL?

04 Jun 2019

Hielspoor

04 Jun 2019

e-sigaret

20 Sep 2016

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets