Een gezonder lijf

0 reacties

Crossfit wint aan populariteit

Steeds meer Nederlanders bewegen te weinig. Oorzaken zijn onder andere de digitalisering van ons werk. Om gezond te blijven is echter voldoende (gevarieerde) beweging noodzakelijk. Te weinig beweging kan leiden tot overgewicht, hart- en vaatziekten en allerlei fysieke ongemakken.

Ben je op zoek naar een manier waarmee je weer terug gaat naar de basis dan is Crossfit een echte aanrader. Steeds meer Nederlanders weten de Crossfit boxen te vinden. Dit blijkt wel uit het feit dat er maandelijkse nieuwe Crossfit boxen geopend worden.

Crossfit is ontwikkeld door de Amerikaan Greg Glassman. Het is ontwikkeld om je algehele conditie en kracht te verbeteren zonder te focussen op een bepaald onderdeel van je lichaam. Door de enorme variĆ«teit aan oefeningen en technieken wordt het hele lichaam getraind. Hierbij wordt bijna geen gebruik gemaakt van fitnessapparatuur. Zoveel mogelijk oefeningen worden ‘back to basic’ uitgevoerd. Dit betekent trainen met je eigen lichaamsgewicht. Crossfit is daarmee een ideale opstap naar een gezonder lijf.

Met de trainingen besteed je aandacht aan kracht, conditie, flexibiliteit, snelheid, behendigheid, coƶrdinatie en balans. Doordat de trainingen heel veelzijdig zijn vinden veel mensen het erg leuk om te doen.

Een training begint met een warming-up. Het hoeft je niet te verbazen als tijdens de warming-up de deelnemers op handen en voeten een kort parcours afleggen. Ook het oprekken van spieren middels elastieken behoort tot de opties.

Na de warming-up worden een of meerdere oefeningen uitgelegd waarbij de focus op techniek ligt. Iedereen past de oefeningen aan naar zijn of haar niveau. De training staat onder leiding van een Crossfit trainer die over een diploma moet beschikken om de training te mogen geven. Hierdoor is gewaarborgd dat je als deelnemer de oefeningen goed leert uitvoeren waarmee het risico op blessures kleiner wordt en de effectiviteit van de training toeneemt.

Als afsluiter van het trainingsuur voer je zo’n 20 minuten een work out of the day uit (WOD). Deze workout is elke training anders en maakt het leuk en gevarieerd. Door het groepsverband wordt je gemotiveerd om de lat telkens wat hoger te leggen. De WOD’s zijn oefeningen gericht op kracht en uithoudingsvermogen en worden met een hoge intensiteit uitgevoerd. Je lichaam wordt daarmee maximaal uitgedaagd. Na een uur training volgt meestal nog een korte cooling down en de workout zit er al weer op.

Crossfit kun je gebruiken als je wilt afvallen maar het hoofddoel is niet om gewicht te verliezen maar om fitter te worden. Snel afvallen draait om gezonde voeding en voldoende bewegen en daarmee is elke trainingsvorm geschikt.

(bronvermelding: www.goedkoopsnelafvallen.nl)

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets