Portugal Europees Kampioen

0 reacties

Portugal mag zich Europees Kampioen noemen na de finale tegen gastland Frankrijk. Portugal was na 120 minuten te sterk voor Frankrijk en pakte met een 1-0 overwinning het kampioenschap.

Portugal zonder Ronaldo

Al vroeg in de 1e helft viel Christiano Ronaldo uit. Na een overtreding van Payet op de Portugees kon hij niet meer goed in het spel komen en werd gewisseld. Vele dachten gelijk dat Portugal niets meer in zou kunnen brengen in de finale zonder sterspeler Ronaldo maar Portugal heeft laten zien dat je ook kan winnen zonder een speler als Ronaldo. Quaresma was de vervanger voor Ronaldo en moest daar de schoenen vullen van de speler van Real Madrid.

Wedstrijd

Eerste helft
Al vroeg in de eerste helft helft maakte Griezmann een spannende kopbal maar deze werd perfect gehouden door de Portugese keeper. Het tempo was aardig in de eerste twintig minuten, maar na het uitvallen van Ronaldo is het tempo flink omlaag gegaan. Met 0 – 0 op het scoreboard gaan we de rust in.

Tweede helft
In de tweede helft kwam er na tien minuten nog een man het veld op rennen. De beelden werden niet getoond om zo min mogelijk aandacht te besteden aan deze man die de wedstrijd wilde verpesten. De wedstrijd was niet echt spannend en iedereen zag al een verlenging aankomen, Portugal lijkt niet krachtig te zijn zonder hun Ronaldo. Renato Sanchez maakt veel fouten maar dan slaat het roer ineens om. Nani schiet van buiten de 16meter op goal, een moeilijke redding voor de keeper van Frankrijk en Quaresma probeerd nog te scoren met een indrukwekkende omhaal maar deze werd goed gepakt door de keeper. Gignac maakte zichzelf bijna onsterfelijk met een schot op de paal in reserve tijd.

Verlenging
In de eerste helft van de verlening is er geen doelpunt gevallen en strafschoppen komen steeds dichterbij. In de tweede helft van de verlenging krijgt Portugal onterecht een vrije trap na een handsbal van Portugal. Met Quaresma en Raphael achter de bal lijkt het een schot op goal te worden. Raphael gaat inderdaad op goal schieten en raakt de lat en Frankrijk komt met de schrik vrij. Wisselspeler Eder brengt dan in de tweede helft de openingsgoal en brengt Portugal in extase.

Weetjes

 • Man van de wedstrijd: Pepe
 • Portugal heeft in het gehele toernooi één wedstrijd gewonnen in de officiële speeltijd.
 • Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

  Plaats een reactie

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  gerelateerde berichten

  Super Bowl 2017

  24 Jan 2017

  Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

  Volg ons!

  LAATSTE BERICHTEN

  5 Voordelen van wellness-apps
  27 Nov 20230 reacties
  4 Voordelen van compressiekousen
  27 Nov 20230 reacties

  LAATSTE TWEETS

  Lees alle tweets