Van een jongetje in kart, naar man in de Formule 1!

0 reacties
Red Bull

Max is geboren in Hasselt en komt uit voor Nederland in zijn carrière, Max was op jonge leeftijd, mede door zijn vader Jos Verstappen, al een fan van de racewereld en het begon allemaal op 7-jarige leeftijd met karting.

Karting

In 2005 begon de zevenjarige Max met Karten bij een Limburgse Karting vereniging en pakte direct het kampioenschap in de MiniKlasse van België. Het jaar erop pakte hij weer het kampioenschap zonder ook maar één race verslagen te worden. Om vervolgens in 2007 in een hogere klasse (Rotax Mini Maxklasse) alle 18 races te winnen en zichzelf als kampioen te kronen. Omdat Max in 2008 elf jaar werd mocht hij uitkomen in de Cadetklasse van het Belgische kampioenschap. Hij won toen in drie verschillende competities het kampioenschap. Door de leeftijd mocht hij niet hoger karten en won in 2009 weer alle competities. Het was wel duidelijk dat deze jongen een bijzonder talentje was, in 2013 werd Verstappen wereldkampioen van de KZ-klasse.

Formule 3 naar Formule 1

In 2014 maakte Max officieel zijn debuut in de autosportwereld en in augustus 2014 kwam naar buiten dat Verstappen voor het Red Bull Junior Team zou gaan rijden, nog geen dag later werd bekend dat in 2015 de nieuwkomer voor het satellietteam van Red Bull, Torro Rosso in de Formule 1 ging rijden en werd hiermee de jongste coureur ooit die in actie kwam in de Formule 1 en werd bekroond tot Rookie of the Year award.

Formule 1 in 2016

Het is Max zijn tweede Formule 1 seizoen en rijdt nog steeds voor Torro Rosso, op 5 mei 2016 maakte Red Bull Racing bekend dat Max Verstappen per direct voor het officiële team zou gaan rijden en verving hiermee Danill Kvyat. Een twee weken later plaatste Max zich met een vierde startplek voor de Grand Prix van Spanje en op de dag van de race schrijft verstappen geschiedenis door op 18-jarige leeftijd de Grand Prix van Spanje te winnen.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets