Wat is small group training?

0 reacties

Wat is small group training?

Small group training┬áis het trainen met een kleine groep van mensen. Dit varieert meestal tussen van twee tot zes personen. Je kan hierbij ervoor kiezen deze groep mensen zelf samen te stellen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met je collega’s, familie of vrienden. Het zou helemaal goed zijn als je groep kan samenstellen die elkaar ten alle tijden motiveert!

Voordelen van small group training

Bij een small group training ben je in het bezit van een personal trainer. Deze zal je altijd blijven pushen om sterker, beter en fitter te worden. Daarnaast zorgt het groepsverband ervoor dat het gezelliger is een verdraagzamer is om de oefeningen goed uit te blijven voeren ook al zit je er helemaal doorheen. Daarnaast zijn ook de kosten voor de personal trainer in groepsverband goedkoper dan wanneer je alleen met een personal trainer aan de slag gaat. Hieronder staan de voordelen nog even op een rijtje.

  • Trainen op verschillende niveaus
  • Persoonlijk en motiverend door trainen in groepsverband
  • De duur van de training en de tijd kun je zelf vastleggen
  • Gezelliger trainen door samen te trainen
  • Je kunt zowel binnen als buiten trainen

Verschillende trainingen

Wanneer je hebt besloten om daadwerkelijk voor small group training te gaan is de volgende stap aan de orde. Namelijk waar gaan jullie de focus op leggen tijdens de training. Wat is jullie doelstelling is het gewoon fit worden? Gaan jullie een marathon lopen of moet er vooral een speciale spiergroep getraind worden. Aan de hand van jullie focus kunnen er speciale trainingen worden opgesteld. Daarnaast hebben sommige fitnesscentra ook speciale trainers voor een bepaalde training. Zij kunnen jou optimaal laten trainen om zo snel mogelijk in topvorm te kunnen verkeren.

Doelen stellen

Om daadwerkelijk echt zo snel mogelijk in topvorm te geraken is doelen stellen erg belangrijk. Stel voor jezelf een persoonlijk doel en deel deze met de rest van je groep. Zo weten zij wat jij daadwerkelijk wilt gaan halen en kunnen zij, maar ook je personal trainer jou helpen met het bereiken van dit doel.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets