Degradatie dichtbij voor De Graafschap

0 reacties
De Graafschap

De graafschap wist niet van Go Ahead Eagles te winnen en speelde gelijkspel. Na het verlies van de eerder gespeelde wedstrijd (4-1) staat De Graafschap daarmee op degradatie naar de Jupiler league. Of de ploeg uit Doetinchem echt naar de tweede divisie zal degraderen is nog niet zeker.

Degradatie De Graafschap

Om in de Eredivisie te blijven moest Willem 2 zich veilig weten te spelen in de Eredivisie en moet Twente op straf van de KNVB degraderen. Als FC Twente degradeert door de opgelegde straf van de KNVB en Willem 2 zich zelf lijfbehoud speelt voor de Eredivisie zal de ploeg van Jan Vreman in de Eredivisie blijven.

Willem 2 of NAC

De play-off wedstrijden tussen Willem 2 en NAC Breda konden alle kanten op. Op 19 mei speelde NAC thuis de eerste wedstrijd tegen Willem 2. Deze wedstrijd werd met 2 – 1 gewonnen door NAC wat een mooie grondlegger zou zijn voor de tweede wedstrijd. De tweede wedstrijd, bij Willem 2 thuis zou een veelbelovende pot worden. NAC Breda moest de nul houden en Willem 2 moest minimaal eenmaal het net van NAC zien te vinden en dat deden ze ook. Uiteindelijk werd de eindstand 3 – 1 voor Willem 2 dat daarmee in de Eredivisie mocht blijven en NAC terugstuurde naar de Jupiler League.

FC Twente

Met de gehandhaafde Willem 2 en de degradant De Graafschap hangt het allemaal af van FC Twente of De Graafschap in de Eredivisie mag blijven of niet. FC Twente staat een straf opgelegd om terug gezet te worden naar de Jupiler League door het financiële wanbeleid de afgelopen jaren bij de tukkers. In eerste instantie had de KNVB twee mogelijkheden. Optie één was een boete voor FC Twente wat Respectievelijk te licht zou zijn en de tweede optie was het intrekken van de proflicentie wat te zwaar werd geacht. De Licentiecommissie heeft daarom voor een middenweg gekozen om de huidige licentie van FC Twente in te trekken en een nieuwe te geven, hierdoor kan de ploeg beginnen in de Jupiler League.

Beroep
FC Twente is in hoger beroep gegaan om de straf aan te vechten, tot de officiële uitspraak van dit beroep is er voor De Graafschap geen zekerheid. Bij degradatie van FC Twente zal de ploeg uit Doetinchem in de Eredivisie blijven, bij een succesvol beroep van de tukkers zal De Graafschap volgend jaar spelen in de tweede divisie.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Super Bowl 2017

24 Jan 2017

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets