Airsoft; wat is dat?

0 reacties

Airsoften heeft veel weg van paintball, alleen wordt het spel niet gespeeld met verfballetjes maar biologisch afbreekbare balletjes genaamd “bb’s”.

Airsoft wordt gespeeld met namaak wapens die niet van echt te onderscheiden zijn, de wapens worden dan ook gemaakt door de wapenfabrikant zelf en lijken identiek aan het echte. De “bb’s” zijn 6mm groot en worden afgevuurd met een snelheid van 88m/s tot 152m/s, dit verschilt per geweer.

Airsoft is in Nederland toegestaan per 15 januari 2013, hiervoor was het verboden door de wapens, om deel te nemen aan een wedstrijd of lidmaatschap dien je in het bezit te zijn van een VOG.

Speltypes

Bij airsoft nemen twee of meer teams het tegen elkaar op in een groot bos of terrein dat speciaal is ingericht voor deze sport. Teams hebben vaak hun eigen kleur/logo/thema waar zij elkaar in het veld kunnen herkennen, zo zien zij dat het hun teamgenoten zijn. Sommige teams gaat zelfs terug in de tijd en verkleden zich als eerste wereldoorlog soldaten of zelf Napoleon.

Wedstrijden worden in verschillende vormen gespeeld, een aantal voorbeelden hiervoor zijn;
– last man standing: hierbij nemen twee teams het tegen elkaar op om elkaar af te schieten. Ben je geraakt ben je “dood” en zal je buiten het veld terug naar het begin moeten lopen. Als iedereen van één team dood is, wint het andere team.

– Team Deathmatch (TDM): bij TDM is het doel om de personen uit het team van de tegenstander zo vaak mogelijk af te schieten. Ben je geraakt ben je “af” en moet je terug naar het begin en mag je weer het veld in. Hier zit een tijdslimiet aan, het team dat het vaakst zijn/haar tegenstander heeft afgeschoten heeft de meeste punten en wint.

Capture the Flag (CTF): bij CTF zijn er twee vlaggen, één team speelt met de blauwe vlag en het andere team met de rode vlag. Het doel is om de vlag van de tegenstander te stelen en terug te brengen naar jouw eigen vlag om een punt te scoren. Ondertussen probeert het andere team je af te schieten en te voorkomen dat jij hun vlag kan pakken.

Presidentenspel: bij het presidenten spel krijgt één team een president en die moeten zij van punt A naar punt B krijgen. Het andere team probeert jou tegen te houden zodat het mislukt. Als de president geraakt wordt of van A naar B is gebracht is het spel afgelopen.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets