Afvallen, waar moet ik beginnen?

0 reacties

Veel mensen willen afvallen en gezonder gaan eten. Dat is logisch wie wilt er nu niet een gezond lichaam en zich fit voelen. Het hoeft allemaal niet moeilijk of saai te zijn, je kan het ook super leuk maken en tegelijk lekker eten. Hieronder zal ik beschrijven hoe je op een leuke en gezonde manier bezig kan zijn met het verbeteren van je eigen lichaam.

Om af te vallen zijn drie hoofdgroepen die vaak voor zich spreken, maar veel mensen vergeten het alsnog.

Spelregels:

  1. Gezonder eten
  2. Minder eten
  3. Meer bewegen

Gezonder eten

Eten en drinken zorgen voor meer energie. Energie zit in vet, koolhydraten, eiwitten en alcohol. Het gaat er niet specifiek om hoeveel je eet, maar ook wat je ervan nuttigt. Als je wilt afvallen is het goed om producten met veel vet, suiker en alcohol te mijden. Kies daarom verstandig uit de schijf van vijf, door producten te laten staan die niet in de schijf van vijf voorkomen en de producten uit de schijf van vijf juist wel te nemen wordt afvallen makkelijker.

Minder eten

Een gezonde volwassen man heeft normaal 2500Kcal per dag nodig, als je wilt afvallen moet je rekening houden dat je er maar 1800 calorieën per/dag mag. Voor vrouwen is het iets minder, een volwassen vrouw heeft ongeveer 2000 calorieën per dag nodig. Bij het afvallen zou een vrouw rekening moeten houden met 1500 calorieën per/dag.

Minder eten kan onwijs lastig zijn, probeer daarom regelmaat toe te passen aan het eetpatroon. De dag telt drie hoofdmaaltijden; ontbijt, lunch en avondeten. Op deze manier is het makkelijker om minder te eten. Krijg je tussendoor alsnog trek in iets, grijp dan niet naar snoep of zoetigheid. Maar neem bijvoorbeeld fruitsnacks of een bakje snacktomaatjes. Vaak is het enkel het idee van eten dat je aanzet en niet de honger.

Bewegen

Bewegen is heel erg belangrijk, niet alleen om af te vallen maar ook in het algemeen om fit en gezond te zijn. Probeer daarom elke dag minstens 60 minuten te bewegen. Dit kan aaneengesloten zijn, maar dit kan je ook verdelen in drie keer 20 minuten. Ga een goed stuk lopen om fit te worden, pak de fiets naar je werk in plaats van de auto.

 

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets