WAT IS EEN KALKNAGEL?

0 reacties

Tips als een intensieve workout jou te wachten staat

Een workout is iets om je lichaam sterker en gezonder te maken. Met behulp van oefeningen train je je spieren en/of je uithoudingsvermogen. Dit kan je thuis doen. Dit kan je in de buitenlucht doen of in de sportschool. Je kan in de sportschool ook samen met een trainer werken. Deze mensen weten wat het beste voor jou is en waar je het meest op moet focussen. Maar hoe bereid je je het beste voor op zo’n intensieve workout?

De voorbereiding

Het is slim om elke week een schema te maken voor de week daarop. Wanneer je wilt gaan sporten, wat je wel en niet kan eten die week, hoeveel uur per dag je wilt sporten en nog veel meer. Door je goed voor te bereiden sta je al met 1-0 voor. Plan in op welke dag je welke oefeningen wilt doen. Zo bouw je een vast ritme op. Als je een vast ritme hebt kan je alles op langer termijn perfectioneren.

Obstakels

Het kan zijn dat je een lichte blessure hebt opgelopen. Het is dan verstandig om niet fanatiek te gaan sporten. Zo beschadig je je spieren alleen maar meer. Mocht het zo zijn dat je last hebt van kalknagels is het ook een geen goed idee om te gaan sporten. Door de druk die je op je voeten zet en door het zweten (ja ook in je schoenen) is het risico op infecties alleen maar groter.

Voedsel: wat wel en wat niet?

Je moet altijd goed opletten wat je gaat eten wanneer er een intensieve workout te wachten staat. Zo is pasta, rijst en kip een goede maaltijd voordat je gaat sporten. Je wilt het liefst alle soorten junk food en dranken met veel suikers vermijden.

 

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Hielspoor

04 Jun 2019

e-sigaret

20 Sep 2016

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets