Waarom Darts aan populariteit wint

0 reacties

De laatste jaren zijn steeds meer Nederlanders fan geworden van de dartssport. Zo keken er maar liefst 2.170.000 mensen naar de finale van het afgelopen WK tussen Michael van Gerwen Gary Anderson. Dit geeft meteen de twee voornaamste redenen voor de groei van de sport in Nederland.

Nederlandse darters presteren goed

Nederland heeft een chauvinistisch volk. Als een Nederlander iets bereikt, dan zijn we met zijn allen trots op die persoon. Dit werkt ook zo in sport. Michael van Gerwen werd op 2 januari voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen darts. Omdat juist hij de sport op het moment domineert, zijn wij geïnteresseerd in zijn verrichtingen. Met Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas staan er nog drie Nederlanders in de top 16 van de wereld.

Darts is toegankelijk

De tweede reden van de toename in populariteit van darts is de toegankelijkheid. Wij kijken massaal sport op televisie. Nu er bijna elke maand een groot dartstoernooi wordt gehouden en dit ook uitgezonden wordt op de Nederlandse tv, is het voor ons eenvoudiger om het darts te volgen.

Daarnaast kunnen we onszelf ook meer vergelijken met darters dan met andere sporters. Darters hoeven niet atletisch gebouwd te zijn om goed te kunnen presteren. Talent en aanleg is wel nodig, maar een groot deel is ook aan training te danken. Darters zijn er in alle maten en de meeste werken doordeweeks om in het weekend geld te verdienen met hun hobby.

Het darts verspreidt zich steeds meer over de wereld, met toernooien in Japan, Dubai, Las Vegas en Sydney. Meer toernooien betekent ook meer geld en dat is voor de sport alleen maar goed. Ook komen er steeds vaker toernooien in Nederland. Het zal dan ook niet lang meer duren voordat er in elke dorp of stad een dartsvereniging is.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

Airsoft; wat is dat?

29 Feb 2016

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets