e-sigaret

0 reacties

Roken en sporten: Is dit een goede combinatie?

Roken. Het is een lastige verslaving. Je zou denken dat sporten en roken niet samen gaat. Toch zijn er zat mensen die roken, maar ook sporten. Er wordt gezegd dat roken en sporten echt niet samen gaat. Dit omdat je met sporten bezig bent met je conditie te verbeteren en roken maakt deze conditie juist weer minder. Daarom gaat roken niet samen met sporten. De troep die van een sigaret af komt en in je longen blijft zitten (bijvoorbeeld teer). Je longen heb je juist nodig om goed en gezond te sporten.

Kan ik dit nog wel allebei doen?

Eigenlijk is het beter om deze twee dingen niet met elkaar te combineren. Toch is het heel begrijpelijk dat roken heel moeilijk is om mee te stoppen en dat je graag wilt sporten om wat kilootjes af te vallen. Misschien kan je proberen, als je veel rookt, om minder te gaan roken. Wat ook een manier is om minder te gaan roken of om zelfs te stoppen met roken, is de e-sigaret. Een e-sigaret is een elektronische sigaret. In de e-sigaret zit geen teer en dus minder schadelijke stoffen voor je longen. Met de e-sigaret zou je dus eventueel kunnen blijven sporten en roken tegelijk. Ook kan je de e-sigaret gebruiken om te stoppen. Als je bijvoorbeeld een topsporter wilt worden en je hebt het stoppen met roken hiervoor over, kan dit een goed begin zijn.

Wanneer kan ik de e-sigaret gebruiken?

In een e-sigaret zit dan geen teer, maar wel nicotine. Dat is de verslavende stof. Wees er bewust van dat nicotine zorgt voor vernauwing van de bloedvaten en het hart. Na twintig minuten na het laatste trekje van de e-sigaret, wordt het niveau van de bloeddruk weer normaal. Dat betekent dus dat je, als je van de e-sigaret gerookt hebt, minimaal twintig minuten moet wachten voordat je gaat sporten. Je kan dus wel roken voordat je gaat sporten, maar zorg dan dat je in die twintig minuten geen trekje meer neemt. Na het sporten ben je natuurlijk moe. Het is dan ook niet aan te raden om meteen te gaan roken. Hierbij moet je ook twintig minuten wachten voordat je weer gaat roken met de e-sigaret. Dus denk er aan, zelfs met de e-sigaret moet je nog verantwoordelijk zijn.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets