​Wedstrijden voorspellen

0 reacties

Wedstrijden voorspellen

Een van de oudste vormen van gokken is het voorspellen van sportwedstrijden. Van oudsher was het enkel een vorm van tijdverdrijf maar tegenwoordig is de gokwereld uitgegroeid tot een miljoenenmarkt. Toch is niet iedereen van plan geld in te leggen. De competitie tussen vrienden en bekenden is nog altijd erg vermakelijk.

Oorsprong

De Grieken staan bekend als het eerste volk dat zich bezig hield met het voorspellen van sportwedstrijden. Gedocumenteerde voorspellingen gaan zo’n tweeduizend jaar terug in de tijd. De Grieken waren echte sportliefhebbers en op evenementen als de Olympische en Delfische spelen werd er door het volk een grote competitie opgezet om de uitslagen van wedstrijden te voorspellen. Op deze manier steunden mensen hun favoriete atletiekploeg.

De romeinen namen het spel van de Grieken over en maakte hier al snel een wedactiviteit van. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het wedden op de gladiatorspelen. De traditie is vervolgens opgepakt door andere koninkrijken en enkel uitgegroeid. In de middeleeuwen is door enkele Europese heersers geprobeerd het sportwedden te verbannen maar het spel was te populair.

Online sportwedden

Met de ontwikkeling van het internet kwamen er langzaam maar zeker nieuwe kansen om de gokmarkt op sport uit te breiden. Waar men voor de tijd van het internet naar een sportevenement toe moest om een voorspelling te kunnen doen, kan men nu vanaf de computer meekijken en de uitslagen voorspellen. Door deze ontwikkeling is het ook mogelijk geworden op zowaar elke denkbare sport te wedden. De meest populaire sport op het moment is voetbal.

Applicaties

Tegenwoordig worden er steeds meer manieren bedacht om voorspellingen op sport te noteren. Op deze manier kan men weer concurreren met vrienden en de rest van de wereld. Vandaag de dag zijn er hiervoor een aantal goede apps op de markt. Een van de beste apps op dit gebied is Puntr. Deze app is ervoor gemaakt uitslagen van voetbalwedstrijden te voorspellen en je resultaten te meten aan je vrienden. Zo ontstaat een leuke competitie en wordt het kijken naar je favoriete ploeg nog leuker!

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!

LAATSTE BERICHTEN

5 Voordelen van wellness-apps
27 Nov 20230 reacties
4 Voordelen van compressiekousen
27 Nov 20230 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets