Sporten in je eigen tempo

0 reacties
Sporten-in-je-eigen-tempo

De meeste sporten doe je niet alleen of hebben vaste locaties en lesuren waar je niet onderuit komt. Niets is dan fijner om te kunnen sporten in je eigen tempo, je bepaald zelf wanneer, waar en hoeveel je sport. Dan kom je maar op een paar sporten uit die je zelf, overal en altijd kan doen.

Sporten

De sporten die de meeste kennen vragen jouw aanwezigheid op een sportveld of sportzaal waar je met een team aan de slag gaat maar veel sporten zijn geschikt om alleen te doen waarbij het weinig uitmaakt waar je dit uitoefent. Sportclubs maar ook thuis en buiten de deur zijn hier goede locaties voor waar je niet aan tijden hoeft te houden of vaste afspraken voor nodig hebt.

 

Veel sporten die hier goed voor zijn hebben een breed draagvlak. Over het algemeen gaat dit om personal health. De meeste sporten die hieronder vallen zijn:

  • fitness
  • yoga & pilates
  • bootcamp & bodyshape
  • wielrennen & spinning
  • hardlopen & conditietraining

Wat wil je bereiken

Doordat je niet een patroon volgt dat je wordt opgelegd is het wel de bedoeling dat je een doel voor ogen hebt en hierop een programma ontwikkelt. Dit wordt zeer geadviseerd om grip te houden op wat je wilt bereiken.

 

Voordat je aan iets gaat beginnen is het verstandig te weten wat je wilt bereiken en hoe. Voor conditietraining kun je bijvoorbeeld met een vast schema gaan hardlopen of wielrennen. Voor krachttraining kun je een fitnessprogramma opzetten. En het is vooral bij fitness dat het belangrijk is om van tevoren te bepalen wat je wilt bereiken en hoe dit te doen.

 

Veel goede fitnesstraining bedoelingen eindigen in de prullenbak omdat men teveel tegelijk wil doen en niet weet hoe dit goed op te zetten. Hierdoor zal je niet bereiken wat je wilt met als gevolg dat je de motivatie kwijtraakt.

 

Fitness kan je overal doen omdat niet overal fitnessapparatuur bij komt kijken en je kunt fitnessapparatuur ook zelf aanschaffen voor thuis. Als je dan toch groter apparatuur wilt gebruiken en hier niet zelf uitgaven voor wilt doen dan kun je altijd nog naar een sportschool. Ook hier kun je je eigen gang gaan en is er tevens altijd wel een professionele instructeur aanwezig die je kan helpen bij een fitness plan opzetten.

Zeker wanneer je nog jong bent kan je een trainingsprogramma ontwikkelen waar je de rest van je leven profijt van hebt. Veel universiteiten en hogescholen bijvoorbeeld bieden voor studenten al een sportprogramma waar ze mee kunnen werken aan hun eigen trainingsschema voor fitness. Bijvoorbeeld Sportcentrum VU in Amsterdam biedt fitness programma’s aan studenten.

Fitnessplan

Afhankelijk van wat je wilt bereiken heb je een plan nodig dat je hierbij helpt. Je moet ook weten welke delen van het lichaam je moet trainen om je doel te bereiken en welke trainingsvormen nodig zijn. Dit kun je allemaal opnemen in het fitnessplan.

 

Over het algemeen bestaan fitness plannen uit niveaus en de tijdlijn en onderdelen aan oefeningen. Om een voorbeeld te geven kan een fitnessprogramma er zo uit zien.

 

 

Training Oefening elke dag Sets Herhalingen
Full body Deadlift 3 10-15
Beginner Seated calf raise 3 15-20
3 dagen per week Bench press 3 5-10
6 – 8 weken Seated rows 3 10-15
  Shoulder press 2 8-12
  Tricep pushdown 2 8-12
  Squat 3 10-15

 

 

 

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerelateerde berichten

WAT IS EEN KALKNAGEL?

04 Jun 2019

Hielspoor

04 Jun 2019

e-sigaret

20 Sep 2016

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!


Notice: unserialize(): Error at offset 9 of 28 bytes in /home/sportable/domains/sportable.info/public_html/wp-content/themes/newmagalla/functions.php on line 9

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/sportable/domains/sportable.info/public_html/wp-content/themes/newmagalla/footer.php on line 49

LAATSTE BERICHTEN

DAAROM KIEST U VOOR YOURSTYLE
04 Jun 20190 reacties
WAT IS EEN KALKNAGEL?
04 Jun 20190 reacties
Hielspoor
04 Jun 20190 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets