Nederland in de halve finale van European Hockey League in Spanje

0 reacties
Nederland

Dit weekendeinde worden de European Hockey League finale wedstrijden gespeeld in Barcelona, Spanje. Nederland heeft zich met twee teams hebben geplaatst voor deze laatste twee speelronde.

Nederland

Amsterdam
AH&BC wist zich nar een 2-1 overwinning op Real Club de Polo te plaatsen voor de halve finale. Amsterdam kwam in de eerste helft al op een vroege 2-0 voorsprong. In de 14de minuut maakte Robert Tigges de 1-0 en vier minuten later maakte Valentin Verga de 2-0 voor Amsterdam. Real Club de Polo maakte in de 50ste minuut nog de aansluitende treffer maar wist deze niet door te zetten en verloor de wedstrijd met 2 – 1.

SV Kampong
De tweede Nederlandse club die zich geplaatst hebben voor de halve finale is SV Kampong, zij wisten zich te plaatsen met een overwinning van 5 – 1 tegen Rot Weiss Köln. De spelers van Kampong wisten het doel goed te vinden. In de 21ste minuut maakte Robert Kemperman voor Kampong de openingstreffer, Philip Meulenbroek maakte kort daarna in de 26ste minuut de 2 – 0. Köln maakte in de 32ste minuut kort voor rust de aansluitende treffer en hielden zichzelf daarmee in de wedstrijd.
In de tweede helft echter kwam Kampong sterker het veld op en in de 38ste en 40ste minuut was het Martijn Havenga die de uitloop vergrootte naar 4 – 1. In de 49ste minuut maakte Pepijn Luijkx de 5 – 1 wat ook de eindstand is geworden.

Wedstrijdschema

• Zaterdag 14 mei 12:00 uur: Harvestehuder THC – Amsterdam (AH&BC)
  • Zaterdag 14 mei 14:30 uur: Atlètic Terrassa – SV Kampong
  • Zondag 15 mei 11:30: Finale 3de en 4de plek
  • Zondag 15 mei 14:00: Finale 1ste en 2de plek.
  • Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.