Einde gekomen aan sprookje van IJsland

0 reacties

In de avond van 6 juni kwam er een einde aan het succes van IJsland op het EK 2016. In de kwartfinales was Frankrijk de overduidelijke sterkere ploeg.

IJsland onderuit

Ijsland was in de eerste helft eigenlijk al uitgeschakeld toen het 4-0 achterkwam tegen gastland Frankrijk. In de 12e minuut kwam Frankrijk op een voorsprong, dankzij een assist van Matuidi kon Giroud de bal in het goal leggen. Al snel volgt de 2 – 0 want in de 19e minuut maar Paul Pogba de volgende treffer tegen Ijsland. Het zag er voor Ijsland niet goed uit en gelukkig kwam de vikingen nog terug in de wedstrijd. Maar dit mocht toen al geen verschil maken, in de 43e minuut maakt Dimitri Payet de 3 – 0 voor Frankrijk en nog vlak voor rust weet Griezmann nog een goal te maken waardoor het 4 – 0 bij rust stond.

Tweede helft

In de tweede helft mocht het geen verschil maken, maar de IJslanders wisten nog wel hun eer te redden. Ajacied Kolbeinn Sigthorsson maakt de 4 – 1 in de 56e minuut. Nog geen drie minuten later maakt Olivier Giroud zijn tweede van de avond en zorgt ervoor dat Frankrijk weer met vier doelpunten verschil voor staat. In de 84e minuut maakt Bjarnason de 5 – 2, na dit doelpunt zijn er weinig acties geweest en blies scheidsrechter Bjorn Kuipers voor het laatste fluitsignaal. ‘

Halve finales

De halve finales zullen gespeeld worden door: Duitsland, Frankrijk, Wales en Portugal
Woensdag 6 juli: Portugal vs Wales
Donderdag 7 juli: Duitsland vs Frankrijk