Beginnen met mountainbiken of racefietsen? Dit heb je nodig!

0 reacties
eweew

Mountainbiken en fietsen wordt steeds populairder. Vele Nederlanders gaan veel verder dan slechts de fiets naar het werk pakken. Bergen, heuvels, onverharde wegen en lange afstanden. Dat is wat de mountainbiker of racefietser graag wil. Maar om aan een van deze 2 sporten te beginnen heb je meer nodig dan een fiets. Hoe dat gaat vertellen we je in dit artikel.

Fiets

Je begint natuurlijk met een goede fiets. Als beginner kan je het best een redelijk geprijsd instap model kopen. Het kan best zijn dat je al een voorkeur hebt voor een bepaald racefiets merk of mountainbike merk. Als je een bekend racefiets merk koopt ben je gegarandeerd van goede prestaties, zeker als je net begint.

Kleding

Kleding is heel erg belangrijk. Je kan niet fanatiek sporten in je normale alledaagse kleding. Vandaar dat je speciale fietskleding nodig hebt zoals;

– een broek
– een shirt
– schoenen

De kleding is op een speciale manier vervaardigd om het comfort zo hoog mogelijk te houden.
Ook bij het materiaal is rekening gehouden met fietscomfort. Ook zitten er handige zakjes in waar je tussendoortjes of doekjes in kan bewaren. De zakken zitten op plekken waardoor je geen hinder ondervindt tijdens het fietsen.

De schoenen die je met mountainbiken of racefietsen aanhebt bevatten plaatjes aan de onderkant van de zool. Deze kunnen worden vastgeklikt in de racepedalen.

Pedalen

Zoals gezegd hebben deze fietssoorten speciale pedalen. Deze racepedalen zorgen ervoor dat je met je speciale fietsschoenen erin kan klikken. De reden van deze functie is dat je voeten bij hoge snelheid niet zomaar kunnen losklikken. Ook kan je hierdoor beter kracht overbrengen direct op de pedalen van je racefiets of mountainbike.

Accessoires

Je zal verschillende accessoires nodig hebben zoals een fietspomp (onmisbaar voor de fanatieke fietser!) een bidon en een multitool. Wat zeer belangrijk is , is het veiligheidsaspect. Zorg daarom altijd voor een goede fietshelm. Een fietshelm moet niet alleen veilig zijn maar ook lekker zitten. Vooral met warm weer kan een fietshelm erg onprettig zitten. Wanneer deze niet goed op je hoofd zit of te weinig lucht doorlaat.

Extra tip!
Als je wegens lichamelijke klachten geen goede conditie hebt en je jezelf niet te zwaar kan of mag inspannen is een elektrische mountainbike een optie.

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sportable.info is de specialist op het gebied van sportnieuws en gebeurtenissen. Wij zoeken naar nieuws over jouw favoriete sporten, zodat jij het niet hoeft te doen. Lees meer over ons

Volg ons!


Notice: unserialize(): Error at offset 9 of 28 bytes in /home/sportable/domains/sportable.info/public_html/wp-content/themes/newmagalla/functions.php on line 9

Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/sportable/domains/sportable.info/public_html/wp-content/themes/newmagalla/footer.php on line 49

LAATSTE BERICHTEN

Vet verbranden met sporten
16 Oct 20170 reacties

LAATSTE TWEETS

Lees alle tweets