Argentinië wint de Champions Trophy

0 reacties
Argentinië

Waar Argentinië de Copa America niet kon winnen met strafschoppen, wisten de Argentijnse hockeysters wel de finale van Nederland te winnen met een eindstand van 2 – 1. De dag voor de finale hadden de oranje dames ook tegen Argentinië gespeeld. De wedstijd werd door Nederland gewonnen met 2 – 0.

Het was voor Argentinië in het eerste kwart van de wedstrijd al gelijk raak, Martina Cavallero en Noel Barrionuevo wisten al snel het net te vinden achter keepster Joyce Sombroek. Het was aan Nederland om het recht te zetten en in het tweede kwart van de wedstrijd wisten Xan de Waard, Marloes Keetels, Eva de Goede en Kelly Jonker niet tot scoren te komen bij de Argentijnse keepster.

De aansluitingstreffer kwam vlak na rust, via een mooie strafcorner variant wist De Goede te scoren en maakte de 2 – 1. Maar deze mocht geen verschil meer maken in de wedstrijd, ook met een 2 – 1 uitslag waren de Argentijnse dames kampioen.

Gebleseerde Paumen

In de wedstrijd die een dag eerder plaatsvond, raakte Maartje Paumen geblesseerd aan haar teen nadat zij de bal op haar voet kreeg in het duel tegen Argentinië. In de Finale moest de Nederlandse ploeg het doen zonder de strafcornerspecialist. Met de afwezigheid van Paumen was het aan Maasakker om de strafcorners te nemen. Aan het begin van de wedstrijd mocht de verdedigster gelijk aanleggen, maar door een knappe redding van de Argentijnse keepster kwam Nederland niet op een 1 – 0.

Argentinië winst

De dames wonnen de Champions Trophy al meerdere keren.

• 2001
  • 2008
  • 2009
  • 2010
  • 2012
  • 2014

De zevende titel mag er nu bij worden geschreven in het jaar 2016.

2018

De volgende Champions Trophy zal plaatsvinden in 2018, dit zal ook de laatste editie zijn van het zeslandentoernooi. Het toernooi zal verdwijnen door een nieuwe indeling van de internationale speelkalender.

Ik ben een enthousiaste jongen met een hart voor sport. Elke sport die ik beoefen of een keer probeer wil ik altijd zo goed mogelijk uitvoeren en laat dit niet alleen terugzien in een wedstrijd, maar ook op de werkvloer.